Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен проблем Алфа 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странен проблем Алфа 147

Здравейте! Имам следния проблем: Стоповете на колата светят при натиснат съединител все едно съм натиснал спирачка! нямам представа защо и как е станало.натискам педала на спирачката всичко ОК светят си стоповете.пускам спорачката , натискам до долу нормално съединителя и стоповете светят все едно съм натиснал спирачка без педала да е натиснат,пускам съединителя гаснат стоповете. Някой да е имал подобен проблем? гледах отдолу под педалите да не се опъва някой кабел или нещо от сорта ,нишо не се вижда.Моля някой ако има идея какво може да е и как може да се оправи да даде съвет защото е малко кофти както си карам и да речем си сменям от 4та на 5та и ми присветкат стоповете и колите зад мен да си мислят че спирамБлагодаря предварително!
    Last edited by MindFreak; d.m.y г., 21:21.
    Alfa Romeo 147 1.9 jtd 16v 140кс.

да си сменял скоро стоп машинката? при мен се получи след смяната й, затова си върнах оригиналната.
    sigpicAlfa Romeo 147 1.6 Тwin Spark 120 HP

Comment

стоп машинката не съм.във събота сменях горната помпа на съединителя,тази в купето.възможно ли е при смяната нещо майстора да е объркал? странното е че от събота,чак днеска се появи това

Comment

майстора няма какво да е объркал горната помпа няма общо с стоп машинката, наведи се от долу погледни купонга и кабелите за стоп машинката, по наместиги
        sigpicAlfa Romeo 147 1.6 Тwin Spark 120 HP

Comment

да то незнам какво друго може да е.ще погледна утре на светло пак.благодаря

Comment

Първоначално публикувано от MindFreak Покажи съобщение
            да то незнам какво друго може да е.ще погледна утре на светло пак.благодаря
            Или като натиснеш съединителя някъде прищипва кабел или педала и механиката му нещо бутат което не трябва да го бутат. И виж все пак като натиснеш съединителя дали педала на спирачката не ти се мърда малко и да натиска машинката, ако е много близо до спирачния педал

Comment

нищо не става! гледах всичките кабели,извадих стоп машинката от буксата пак я вкарах наместих я ... гледах да не се мърда педала ... никакъв резултат.ще ходя да я видят в александър ауто колкото смешно да звучи за такъв дребен проблем.

Comment

Първоначално публикувано от MindFreak Покажи съобщение
                нищо не става! гледах всичките кабели,извадих стоп машинката от буксата пак я вкарах наместих я ... гледах да не се мърда педала ... никакъв резултат.ще ходя да я видят в александър ауто колкото смешно да звучи за такъв дребен проблем.
                Само не там!!!

Comment

Колега,имаш ли темпомат?
                  Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

-
                    Last edited by MindFreak; d.m.y г., 23:15.

Comment

Колега,маже да нямаш превключвателя на волана,но най-вероятно имаш подготавка за темпомат.Тоест имаш окабеляването.Би трябвало да имаш на педала на съединителя сигнална машинка,подобна на тази при спирачката.Не съм убеден дали двете ползват обща линия за да сигнализират на ЕКУ,но предполагам,че е така/има хора в час,дето дано погледнат и да кажат/.Та мисълта ми е,че през тази линия може да укъсява и ако е така,има опастност да "светне" и ЕКУ-то.
                      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Working...
                      X